I det fynske folks tjeneste

Store forventninger til årets julehandel

De fynske handelsstandsforeninger har store forventninger til årets julehandel. Meget tyder på, at den stikker den fra sidste år.

Overalt på Fyn forventer detailhandelen, at årets juleomsætning bliver god - og bedre end sidste år. Det skyldes en spirende økonomisk optimisme og en lav rente.

Efter flere år med finanskrise er forventningerne nu store til dette års salg, der har væsentlig betydning for mange butikker.

I en rundringning til en række af de fynske byer - foretaget af TV 2/FYN - siger formændene for handelsstandsforeningerne i Odense, Svendborg, Middelfart, Bogense, Nyborg og Faaborg, at de forventer et bedre julesalg end sidste år.

- Vi tror og håber på en fremgang i år - blandt andet fordi, at renten er lav, og der er flere gode økonomiske tegn, siger Bjørn Jørgensen, formand for handelsstandsforeningen i Nyborg.

Og den forventning svarer meget godt til Dansk Erhvers nyeste beregninger. Her vurderes den samlede julehandel for 2013 til 8 mia. kroner svarende til 1426 kroner pr indbygger. Sidste år lå den på 1359 kroner pr indbygger.

TV 2/FYN har været på julehandel i Svenborg og Nyborg. Se med klokken 19.30.

Ved du noget? Så send os et tip