I det fynske folks tjeneste

Store konfirmationsdag blev fejret i hvide kjoler, hættetrøjer og blandt vilde dyr

00:24

Fredag trådte en lange række fynboer ind i de voksnes rækker i kirker rundt om på øen

Store Bededag var store konfirmationsdag - også på Fyn. I videoen herover har TV 2's fotograf været ude ved Vissenbjerg Kirke, hvor de unge - iført hvide kjoler, jakkesæt og for i hvert fald en enkelt konfirmands vedkommendes Addidas-hættetrøje og shorts -  kunne marchere ind sammen med præsten. 

Efterfølgende skulle de så ud og fejre deres indtræden i de voksnes rækker. Og mens gamle traditioner fejres, kommer der også nye muligheder til. Det er for eksempel blevet muligt at fejre sin konfirmationsfest blandt vilde dyr i Odense Zoo. Det gjorde Katrine Brolykke Madsen i går.

04:06 Luk video

- Meget sjovt med dyrene, og at man kan gå rundt mellem dem, fortæller hun fra festlokalerne med udsigt til havens kænguruer.

Det har været muligt at holde konfirmation i Odense Zoo i ti år, og flere må stå på venteliste i tre år eller mere for at kunne få lokalerne.

- Det har noget med omgivelserne at gøre, og så helt klart fordi vi rummer børn. De folk, der elsker at være i zoo, elsker dyrene og naturen, de vil gerne være her, siger Helle Villesen, der er daglig leder af spisestederne, Odense Zoo.

- Vi kan give dem en anderledes oplevelse, og så er det heldigt, at vi også kan give dem en god fest, fortsætter hun.

Og forældrene til dagens zoo-konfirmand er glade for, at de valgte en dyrisk løsning på datterens store dag.

- Dejligt afslappende at være herude, folk kan gøre, hvad de har lyst til. De kan gå ud i haven. Det har været en dejlig dag, siger Allan Brolykke Madsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.