I det fynske folks tjeneste

Store træstykker kastet ned på bilister

Adskillige bilister var kort før midnat natten til tirsdag i livsfare, da ukendte gerningsmænd kastede nogle meter-lange træstykker ned fra en cykelbro over motorvejen i det sydvestlige Odense. Træstykkerne ramte flere lastvogne og biler, men mirakuløst kom ingen mennesker til skade.

-

Adskillige bilister var kort før midnat natten til tirsdag i livsfare, da ukendte gerningsmænd kastede nogle kæmpestore træstykker ned fra en cykelbro over motorvejen i det sydvestlige Odense. Træstykkerne ramte flere lastvogne og biler, men mirakuløst kom ingen mennesker til skade.

Episoden skete klokken 23.20. Her alarmerede en lastvognschauffør Odense Politi, fordi en eller flere mennesker havde kastet et stort træstykke med en længde på én meter og en diameter på 30 centimter ned fra cykelbroen mellem afkørsel 51 og 52 i Odense SV.

Chaufføren kom samtidig kørende på motorvejen, og træstykket ramte lastvognen, hvor en vindskærm på førerhuset blev ramt. Chaufføren slap dog uden nogen skader.
- Det er fuldstændig tåbeligt. Det er jo direkte livsfarligt at gøre sådan noget, og derfor vil jeg ikke betegne det som drengestreger. For det er meget værre end det. Man må jo ikke være et normalt tænkende menneske, når man gør sådan noget, siger vagthavende ved Odense Politi, Thomas Bendtsen, til TV 2/FYN.

Senere blev også en personbil ramt af et træstykke kastet ned fra broen. Her gik det ud over en forskærm på bilen, hvor der kom en større bule. Endelig fik politiet også meldinger om, at en tredje bil blev ramt af de flyvende træstykker. 

Samtidig forlød det, at gerningsmændende havde ladet et enkelt stykke hænge svævende i en murersnor fra broen.
- Det er vanvittigt, at folk kan finde på at gøre sådan noget. Det er jo dybt heldigt, at ingen kørte ind i det svævende træstykke, siger Thomas Bendtsen.

I lørdags blev der kastet en cykel ned på motorvejen fra samme bro. Politiet tror, at det er de samme gerningsmænd, der står bag. Derfor vil de nu foretage ekstra patruljer i området.