Store udsving i elevtallet

Klassekvotienten i de fynske klasser lægger sig tæt op ad lærerforeningens anbefalinger, men der er store udsving fra klasse til klasse.

I næsten alle fynske kommuner stiget elevtallet i de nye børnehaveklasser. Men selv om kommunerne ligger meget tæt på anbefalingen fra danmarks Lærerforening på 22, så vækker tallene alligevel bekymring.

- Jeg tror at alle forældre eller elever der selv har gået i folkeskolen ved, at jo flere der er, jo mindre rum og mindre tid er der til at støtte og undervise den enkelte elev, siger Anne-Mette Kæseler Jensen fra Odense Lærerforening.

I Odense er der i snit knap 21 børn i hver klasse, men elevtallet varierer fra bare 15 og helt op til 28 børn i samme klasse.

- Det er klart, at hvis klasserne bliver for små, så får vi ikke særlig meget skole for pengene. Det koster jo det samme at drive en klasse med 14 elever som en med 28. Og hvis klasserne bliver for store kan det gå ud over undervisningen. Så det vi prøver på er at de steder, hvor klasserne er for store, der får de øgede midler til holdinddeling, så det ikke bliver så slemt for dem, siger Tim Vermund, der er næstformand i børn- og ungeudvalget i Odense for socialdemokratiet.

I modsætning til Odense er det i Nyborg lykkedes at få klasserne gjort næsten lige store, så borgmester Erik Christensen er overbevist om, at der ikke er flere skolelukninger på vej.

- Så skal der gå rigtig meget galt i forhold til prognoserne. Nu skal man passe på som politikerne; aldrig sige aldrig, men med de tal vi har, så tror jeg, at jeg må sige, at det vi ramte i forhold til vores strukturændringer, det har ramt meget godt plet, i forhold til det vi gerne ville, siger Nyborgs socialdemokratiske borgmester, Erik Christensen.

Oversigt

    Oversigt