Storebælt skal være billigere

14 ud af de 17 fynske folketingsmedlemmer mener, at taksterne på Storebæltsbroen skal sættes ned.

Storebæltsbroen er forud med afbetalingen, og derfor vil flere politikere prøve at sætte taksten ned for at fremme væksten på Fyn.

- De fleste muligheder for vækst ligger på Sjælland, og derfor er det urimeligt, at fynboerne skal betale så meget for at krydse Storebælt, når det er gratis at krydse Lillebælt på den anden side, siger folketingsmedlem Trine Bramsen (S) til TV 2/FYN.

Hun bliver bakket op af politikerne fra Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti samt SF, der dog har det forbehold, at et flertal i Folketinget har besluttet, at broens ekstra indtjeninger skal gå til infrastrukturfonden.

De tre resterende politikere er Carsten Hansen, der ikke vil udtale sig om forslaget, da det hører under transportministerens område, mens både Enhedslisten og Radikale Venstre er direkte imod.
- Jeg tror ikke, der er en direkte sammenhæng mellem en nedsættelse af broafgiften og arbejdspladser på Fyn. Jeg vil foretrække at bruge ekstra midler på infrastruktur som letbanen i Odense, siger radikale Camilla Hersom til TV 2/FYN.

Udmeldingen kommer i forbindelse med det store 100 dages debatmøde som TV 2/FYN har arrangeret mandag aften med samtlige fynske folketingspolitikere.

Oversigt

    Oversigt