I det fynske folks tjeneste

Storebælt: Transportudvalg skal møde broløbere

Borgmestre vil se kritiske folketingsmedlemmer til broløbet den 9. september

Borgmestrene i Nyborg og Slagelse opfordrer nu transportudvalget til at være til stede, når broløbet finder sted på Storebælt den 9. september.

Dermed kan kritiske medlemmer - først og fremmest Dansk Folkepartis ordfører på området, Kim Christiansen - med egne øjne se, hvordan broløbet afvikles.

Invitationen kommer i lyset af, at transportminister Ole Birk Olesen (LA) og Dansk Folkeparti med anbefalinger fra Vejdirektoratet har besluttet, at det skal være slut med halvmaraton over broen hvert tredje år og med cykelløbet Århus-København.

Argumentet er, at trafikken bliver forstyrret på en meget travlt hovedfædselsåre.

De to borgmestre Kenneth Muhs og Steen Knuth, begge Venstre, har enige byråd bag sig, der tager afstand fra ministerens beslutning og Dansk Folkepartis opbakning.

Selv regeringspartiet Venstre er modstander af forslaget. Og statsminister Lars Løkke Rasmussen har sågar inviteret Tour de France til at lægge en etape over broen.

Ifølge broløbskoordinator Per Hansen, Korsør, er de arrangerende foreninger i Nyborg og Korsør glad for opbakningen.

Man har dog besluttet, at man den kommende tid vil koncentrere sig fuldt ud om løbsarrangementet og ikke bruge flere kræfter på den politiske debat om broløbets fremtid på Storebælt, oplyser Per Hansen til TV 2/Fyn.