Storebæltsbroen påsejlet - større skib i brand

Storebæltsbroen blev torsdag aften påsejlet af et større skib. Skibet brød i brand efter påsejlingen af lavbroen mellem Nyborg og Sprogø.  Al trafik over broen er indstillet, oplyser Banedanmark.Slagelse Politi oplyser til TV 2/FYN, at der er sendt adskillige slukningskøretøjer ud på broen.

-

Storebæltsbroen blev torsdag aften påsejlet af et større skib. Skibet brød i brand efter påsejlingen af lavbroen mellem Nyborg og Sprogø. 
Al trafik over broen er indstillet, oplyser Banedanmark.

Slagelse Politi oplyser til TV 2/FYN, at der er sendt adskillige slukningskøretøjer ud på broen.

Det 3500 ton tunge skib Karen Danielsen har ifølge Slagelse Politi kilet sig fast på lavbroen. Politiet har desuden fået opkald fra øjenvidner, som beretter, at der er ild ombord på skibet.

Containerskibet er ejet af det danske rederi Otto Danielsen, som ejer fem større fragtskibe. \"M/V Karen Danielsen\" sejler under bahamansk flag.

Slagelse Politi oplyser, at skibet påsejlede lavbroen omkring klokken 19.30. Politiet har en indsatsleder på stedet.

- Der er brand om bord. Der skulle også være nogle tilskadekomne. Men jeg kan ikke sige mere, siger Peter Kilsdal fra Slagelse Politi til Ritzau.

\"M/V Karen Danielsen\" er uden last, oplyser rederichef Jørn Stavreby.Skibet, der normalt fragter gods, som er for stort til at kunne være i en container, var på vej fra Svendborg til Finland, da påsejlingen skete.

En mand er meldt savnet efter kollisionen, som skete omkring 800 meter fra den fynske kyst. Derudover melder politiet om foreløbig to tilskadekomne. En er alvorligt kvæstet, mens en anden er kommet lettere til skade. Skibet havde 10 besætningsmedlemmer om bord, oplyser rederichef Jørn Staureby til Ritzau.

Rederichef Jørn Staureby har endnu ikke talt med besætningen.

- Jeg kan ikke komme i kontakt med skibet. Al navigationsudstyr og kommunikationsudstyr er på skibets bro, så besætningen på \"M/V Karen Danielsen\" er overladt til at bruge håndholdte radioer, siger Jørn Staureby.

Rederiet Otto Danielsen har ejet skibet i cirka to et halvt år, og i den tid har det ikke sejlet under Storebæltsbroen - på nær i mandags, da skibet kom til Svendborg gennem Kattegat, fortæller rederichef Jørn Staureby.

Oversigt

    Oversigt