Storfavorit på hjemmebane

Den kun 23-årige skipper Nicolai Sehested, der er vokset op ved Lillebælt, er blandt storfavoritterne til at vinde det man kalder VM i matchrace, Nations Cup Grand Final, der finder sted ved Middelfart.

For Nicolai Sehested er Lillebælt det tætteste han kommer på hjemmebane.

- Jeg startede som 8-årig i Kolding Sejlklub og har sejlet i Lillebælt-området i ti år, siger Nicolai Sehested.

For fem år siden flyttede Nicolai Sehested til København og læser nu på CBS. Og med over 200 rejsedage om året med matchrace er der nok at se til.

- Der er ret meget knald på, så det gælder om at få bøgerne med på de mange flyveture og så bruge tiden der på at studere, siger Nicolai Sehested.

Er nummer 12 på verdensranglisten

Nicolai Sehested og hans team håber på en podieplads ved Nations Cup i Middelfart
Nicolai Sehested og hans team håber på en podieplads ved Nations Cup i Middelfart

I dag er Nikolai Sehested nummer 12 på vendensrangsliten inde for Match Race, men alligevel er han beskeden om sin egen rolle som skipper.

- Jeg kan ikke gøre noget alene. Det skal være i samarbejde med mit hold, at vi måske kan sejle lidt bedre, siger han.

Søren Laugesen, der har være træner for flere at deltagerne ved dette års Nations Cup vurderer at Nicolai Sehested har gode chancer for topplacering.

- Nu er jeg jo lokalpatriot, så jeg håber, at han bliver medaljetager. Jeg vurderer også, at han har en realistisk chance for det, siger Søren Laugesen.

- Vi mener selv, at vi er i god form og mentalt klar. Vi er overbevist om, at vi kan ende på podiet, siger Nicolai Sehested.

Nations Cup åbnes officielt tirsdag aften, og sejladsen starter onsdag formiddag. Torsdag får Nicolai Sehested i øvrigt lov til at prøve kræfter mod Kronprins Frederik i en opvisningsmatch.

Oversigt

    Oversigt