I det fynske folks tjeneste

Storforbryder tilbød odenseansk fangevogter 100.000

Betjenten i Odense Arrest tog ikke imod tilbudet om bestikkelse fra en af de tiltalte i million-røveriet mod Dansk Værdihåndtering

34-årig mistænkt for millionrøveri og våbensmugling tilbød fængselsbetjent 100.000 kr. for hjælp til at flygte. Han fik nej og stak i stedet af på egen hånd.

- Jeg vil væk fra huset her. Ud i det fri.

Sådan står der på en håndskreven seddel, som en 34-årig vaneforbryder ifølge politiet stak i hånden på en fængselsbetjent i arresthuset i Odense forrige sommer.

Sedlen fortsætter med en opfordring til betjenten om at hjælpe med flugten ved at låse døren op til cellen eller aflevere en kopi af nøglen.

- Forsvinder en dag, du ikke arbejder, lyder det sammen med et løfte om 100.000 kr. for ulejligheden.

Trods udsigten til en klækkelig ekstraindtægt valgte fængselsbetjenten at gå til politiet med sedlen, der nu indgår i den samlede straffesag mod den 34-årige mand.

Han er ud over forsøget på bestikkelse bl.a. tiltalt for et voldsomt røveri mod Dansk Værdihåndtering, hvor to maskerede mænd bagbandt personalet og stjal 11,6 millioner kr.

Det mislykkede forsøg på bestikkelse fik dog ikke den 34-årige til at opgive sine flugtplaner, og i marts sidste år lykkedes det.

Under et retsmøde i Kolding bad han om at komme på toilettet, og mens betjente holdt vagt uden for, åbnede han et vindue og rutsjede otte meter ned af et nedløbsrør. Herefter stjal han en postknallert og kørte væk.

Efter godt en måned på fri fod blev han anholdt i Århus, og han sidder nu igen bag tremmer, mens han venter på, at han til efteråret skal for en dommer.

Her vil han og en medtiltalt blive krævet dømt for millionkuppet og for at have importeret og solgt godt 50 skydevåben.

Ved du noget? Så send os et tip