Storme skaber praktiksucces i Odense

De to efterårsstorme har været med til at sparke gang i byggeriet på Fyn. Så meget at Syddansk Erhvervsskole i øjeblikket står med lidt af et positivt problem.

Samtlige tømrerlærlinge, der havde skolepraktik på Syddansk Erhvervsskole, er nu kommet i arbejde på forskellige byggepladser - og selvom det betyder tomme værksteder på skolen, så er det en god nyhed for de mange lærlinge.

- Selvfølgelig er det en succes. Vi vil rigtig gerne have, at alle vores elever kommer ud i virksomhederne, fortæller Trine Hovad, der er Praktikcenterleder på Syddansk Erhvervsskole.

1102 Tomrer1

Mikkel Bang Hedelund er en af dem, der er kommet væk fra skolebænken - og ud i virkeligheden. På byggepladsen lærer han blandt andet om miljøet på en rigtig arbejdsplads - og så har han fået håb for fremtiden.

- Der er jo altid tømrerarbejde, og det vi hører derude, det er, at der er masser af arbejde i 2014 og 2015. Så det tegner godt for tømrerne, forklarer han.

Praktik giver varige jobs

Typisk betaler skolerne for et 14-dages forløb hos en arbejdsgiver, hvorefter der tegnes kontrakt for mellem en og tre måneder. I følge skolen er der også flere, der får en rigtig lærlinge-kontrakt ud af anstrengelserne.

- Lige i øjeblikket er der brug for tømrere. Vi har haft et efterår med et par storme, som har givet stormskader, og det har givet håndværkerne noget at lave, forklarer Trine Hovad.

I 2013 blev der indgået 232 ordinære aftaler for tømreruddannelsens både korte og lange aftaler.

I øjeblikket går der 426 skolepraktikelever fra andre uddannelser på Syddansk Erhvervsskole.

Oversigt

    Oversigt