I det fynske folks tjeneste

Stormøde på Plejecenter om spareplan

Der var indkaldt til stormøde på plejecentret Egeparken i Nyborg søndag eftermiddag. Beboere og pårørende er oprørte over politikernes planer om at spare nattevagterne væk.

Både beboere og oprørte er utrygge ved planerne om at spare nattevagten på Egeparken væk

Politikerne fra Nyborg Kommune stod skoleret ved søndagens stormøde på Egeparken. Deres planer om at droppe de to faste nattevagter har vakt harme og forargelse.

- Jeg kan ikke overskue hvad der skal ske, hvis mine forældre ikke kan få hjælp lige så hurtigt som de har brug for den, siger Mulle Brunhøj-Esbensen, hvis forældre bor på Egeparken.

Nogle af de pårørende frygter for deres familiemedlemmers liv, hvis der ikke er nattevagt på hjemmet.

- Min mor får meget slim i halsen om natten, og jeg frygter at hun kan blive kvalt, hvis der ikke kan komme nogen og hjælpe hende, siger Solveig Jensen.

Politikernes beregninger viser at de to nattevagter ikke har opgaver nok, og at der bliver spildt 5,6 timer pr. nat. Derfor vil kommunen spare nattevagterne væk og spare 1,2 millioner kroner.

- Vi er nød til at lave nogle justeringer, og det sker i forbindelse med budgettet for 2009, siger Erik Christensen(S), der er formand for Socialudvalget i Nyborg Kommune.

Men politikerne lod sig tilsyneladende påvirke ved konfrontationen med plejecentrets beboere og deres pårørende. Politikerne stillede nemlig i udsigt, at den ene af de to nattevagter kan bevares på Egeparken.