Stormråd: Det skal være voldsommere for at være stormflod!

Den voldsomme weekend-blæst oversvømmede Kyst Camping Bogense for tredje gang inden for få år. Der er dog ikke udsigt til, at søndags-vejret kan blive betragtet som stormflod.

Søndag blev Kyst Camping Bogense oversvømmet for tredje gang på ni år.

- Det er simpelthen så frustrerende. Vi har jo prøvet det før i 2006 og i 2013. Al havvandet ender lige her i vores hjem, sagde en frustreret campingplads-ejer, Heidi Seide Petersen, søndag til TV 2/FYN.

En almindelig oversvømmelse, der sker hvert femte år, er ikke dækket af det her - det er ikke en katastrofe. Det skal have en vis voldsomhed for at blive betragtet som en stormflod.

Heidi Seide Petersen kræver nu, at det bliver anerkendt som stormflod. Men det tegner umiddelbart ikke til, at hun skal gøre sig for store forhåbninger at søndagens oversvømmelse kan puttes under kategorien "stormflod".

- Der skal være tale om en tyve-års-hændelse - altså en hændelse, der sker sjældnere end hvert tyvende år. Det er en katastrofeordning. Det betyder, at en almindelig oversvømmelse, der sker hvert femte år, er ikke dækket af det her - det er ikke en katastrofe. Det skal have en vis voldsomhed for at blive betragtet som en stormflod, siger Morten Hansen, der er sekretariatschef hos Stormrådet.

Han vil dog nu tjekke, om der er beregninger, der viser, at der skulle have været tale om stormflod.

- Altså vi har ikke hørt noget, men jeg har kontaktet Kystdirektoratet for at høre, om de har hørt noget. Det er dem, der står for beregningerne. De har heller ikke hørt noget, men vil undersøge det nu, siger Morten Hansen.

Han vurderer, at det er opklaret i løbet af få timer.

 

Oversigt

    Oversigt