I det fynske folks tjeneste

Stormrådet har modtaget 2600 ansøgninger om erstatning

Der bliver fortsat søgt om erstatning til dækning af skader efter stormen Bodils hærgen i december.

Der bliver fortsat søgt om erstatning til dækning af skader efter stormen Bodils hærgen i december.

Mange danskere har ansøgt Stormrådet om erstatning, efter at flere danske hjem blev ødelagte i forbindelse med stormen Bodil 5. og 6. december 2013.

2639 har ansøgt rådet om erstatning, inden fristen udløber 10. februar. Senest da skal man have anmeldt skaderne til det forsikringsselskab, hvor man har sin brandforsikring.

Det oplyser Stormrådets kommunikationsafdeling til Ritzau.

Stormen var skyld i en stormflod i store dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et ekstremt niveau.

I alt råder stormflodspuljen i øjeblikket over 300 millioner kroner, men hvis de penge ikke slår til, kan puljen låne yderligere 200 millioner kroner af staten, så den samlede sum kommer op på en halv milliard kroner.

Stormrådet ved dog endnu ikke, om det bliver nødvendigt.

Et nyt forslag fra Venstres Hans Christian Schmidt møder opbakning blandt De Konservative og DF.

De ønsker at kompensere stormflodens ofre med tilbagevirkende kraft, så de kan få mere, end de i forvejen får fra stormflodsforsikringen, da erstatningen i flere tilfælde ikke rækker til at dække skaderne.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) besøgte mandag stormramte indbyggere i Jyllinge Nordmark. Forud for besøget så han ifølge DR Nyheder positivt på at ændre reglerne med tilbagevirkende kraft.

På det sociale medie Facebook skriver ministeren:

- Besøgte her til morgen Jyllinge, der har været hårdt ramt af stormfloden. Imponerende hvordan beboerne trods alt holder hovedet højt. De skal naturligvis behandles ordentligt, det er der ingen tvivl om.

FAKTA

Se her hvad gør du, hvis du har haft stormflod

Danskerne kan kun få erstatning for et begrænset antal skader, som stormen Bodil forvoldte i december.

Stormrådet afgjorde 10. december 2013, at der var stormflod i store dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et ekstremt niveau med stormen Bodil 5. og 6. december.

Venstres forhenværende miljøminister Hans Christian Schmidt vil øge erstatningen til ofrene efter et besøg søndag hos stormflodsramte ved Roskilde Fjord. Han støttes af De Konservative og Dansk Folkeparti.

De ramte kan få erstattet skader i et vist omfang. Sådan skal de oversvømmelsesramte gøre:

* Anmeld skaderne til det forsikringsselskab, hvor du har din brandforsikring, senest den 10. februar 2014. Du skal anmelde elektronisk på www.stormbasen.dk.
* Har du ikke adgang til en computer, kan du anmelde på et skema, som du kan hente på Stormrådets hjemmeside http://www.stormraadet.dk/Stormflod/Anmeld-din-skade eller rekvirere hos forsikringsselskabet.
* Når skaden er anmeldt, får du besøg af en taksator, som opgør skaden. Forsikringsselskabet træffer så afgørelse om eventuel erstatning. Afgørelsen afhænger af en konkret vurdering af de enkelte skader.
* Selv om du har været udsat for stormflodsskade, er det ikke sikkert, at du kan få erstatning. For eksempel kan du få nedsat erstatningen, eller den kan helt bortfalde, hvis du har undladt at begrænse skaden.

Selvrisikoen ved stormflodserstatninger:
* Skader på privat løsøre: 10 procent, mindst 10.000 kroner
* Skader på privat bygning: 8 procent, mindst 8000 kroner
* Skader på erhvervsløsøre: 10 procent, mindst 10.000 kroner
* Skader på erhvervsbygning: 13 procent, mindst 13.000 kroner
* Skader på fritidshus (inkl. løsøre): 13 procent, mindst 13.000 kroner

Man kan læse mere om stormflodsordningen på www.stormraadet.dk
Kilde: Stormrådet
/ritzau/

Ved du noget? Så send os et tip