Storms Pakhus bliver til street food-mekka

Et nyt samarbejde skal forvandle Storms Pakhus i Odense til arnested for iværksættere og madmarked med international kaliber.

Storms Pakhus ved Odense Havn skal fyldes med madboder, barer, kreative værksteder og kontorpladser. 10 og 20 fods containere skal udgøre bodernes fysiske rammer, og prisen for et måltid skal ligge på 50-75 kroner for et frokostmåltid og 75-125 kroner for et aftensmåltid.

Det er ambitionen for det 3000 m2 store pakhus, som lokale initiativtagere samarbejder med arrangørerne bag Copenhagen Street Food om at give en gastronomisk make-over.

Tidligere i år meddelte personerne bag Aarhus Street Food ellers, at de havde planer om at åbne et marked med forskellige madboder i Odense. De planer er gået i vasken, og nu er det arrangørerne bag Copenhagen Street Food, der indtager den fynske hovedstad.

quote Vi er utroligt glade for, at det endeligt er lykkedes at etablere et street food marked i Odense.

Mette Mathiasen, Forretningsudvikle, Food Fyn

- Vi ønsker, at Storms Pakhus bliver et fast udflugtssted for alle fynboer, et madmarked med oplevelser for alle sanser, hvor både lokale og turister kan nyde street food, deltage i folkelige events såsom loppemarkeder, banko og meget andet, der gør, at det vil være en ny oplevelse at besøge Storms Pakhus, hver gang, siger Bjørn Hentze, partner i Bargroup, der er en af de fire lokale initiativtagere.

For kokke og kreative sjæle

Ambitionen for Storms Pakhus er at skabe en platform for selvstændige køkkenchefer, som laver street food med omdrejningspunkt i Fyns madkammer og lokale iværksættere, der får en legeplads til at udfolde deres kreativitet.

Hos Food Fyn, en udviklings- og erhvervsorganisation, der hører under Udvikling Fyn, ser man med stor begejstring frem til de muligheder et nyt marked vil bringe med sig.

- Vi er utroligt glade for, at det endeligt er lykkedes at etablere et street food marked i Odense. Med markedet vil der blive skabt helt unikke udviklingsmuligheder for fynske iværksættere inden for restaurationsbranchen, siger Mette Mathiasen, forretningsudvikler hos Food Fyn og fortsætter: 

- Det er en nem måde at teste sit koncept på, inden man måske begiver sig ud i etableringen af sin egen restaurant. Og så er det jo en perfekt platform til, at iværksætterne kan give hinanden et vigtigt løft ved at samles under pakhusets tag i det fede markedsmiljø.

Visualisering af indretningen i Storms Pakhus
Visualisering af indretningen i Storms Pakhus
Foto: Pressefoto

Inviterer til informationsmøde

Det er nemlig ikke blot de gastronomisk nysgerrige fynboer, der skal have glæde af Storms Pakhus. Målet er, at madmarkedet også skal være en platform, hvor nyopstartede iværksættere får vind i sejlene ved at være en del af et fællesskab bestående af boder med forskellige kreative erhverv, hvor entreprenørerne kan føre deres idéer ud i livet.

Da man ønsker, at de kreative værksteder er med til at præge indretningen af Storms Pakhus, er der opstillet en række dogmer, man skal tage udgangspunkt i, i større eller mindre grad, for at komme i betragtning. For eksempel skal produktet kunne hænge i loftet, være håndlavet og kunne holdes i hånden.

Arrangørerne inviterer nu til informationsmøde, hvor man som iværksætter, gadekok eller kreativ sjæl kan høre mere om planerne for projektet. Mødet afholdes tirsdag 4. april.

Oversigt

    Oversigt