Største hussalg siden finanskrisen

Salget af villaer og rækkehuse var i årets første seks måneder det største siden finanskrisen ramte boligmarkedet

Boligsalget var i årets første seks måneder 24 procent større end salget på samme tidspunkt for fem år siden, da finanskrisen for alvor satte sit aftryk på boligmarkedet.

Det viser en opgørelse over salget af villaer og rækkehuse hos Nybolig.

- Salget af boliger faldt brat og markant som følge af finanskrisen, der for alvor ramte boligmarkedet i 2009. Siden har salget vist en stigende tendens, og nåede i årets første seks måneder, med en stigning på fem procent i forhold til sidste år, op på det højeste niveau siden finanskrisens start, siger pressekoordinator Jesper Elle, Nybolig.

Fyn på tredjepladsen

Salget ligger i samtlige landsdele højere end for fem år siden med Østjylland som topscorer med en stigning på 52 procent i forhold til 2009.

Hovedstaden følger efter på en andenplads, hvor salget i København isoleret set er fordoblet, og Fyn ligger på tredjepladsen.

- Den stigende optimisme hos danskerne kan nu tydeligt aflæses i boligsalget i samtlige landsdele. Mange boligkøbere har i de seneste fem år været forsigtige og afventende med hensyn til at realisere drømmen om at købe egen bolig eller skifte til en ny bolig, på grund af den generelle usikkerhed i kølvandet på finanskrisen. Det er nu afløst af en stigende optimisme som i kombination med en historisk lav rente på boliglån og stigende priser, får flere boligkøbere til at slå til nu, fortæller Jesper Elle.

Den positive udvikling i boligsalget ser samtidig ud til at fortsætte.

- Salget i juli måned ender, målt på de foreløbige salgstal, godt to procent over salget i juli sidste år, så hverken feriehøjsæson eller hedebølge har holdt boligkøberne tilbage, tilføjer Jesper Elle.

Oversigt

    Oversigt