I det fynske folks tjeneste

Største investering i Odense nogensinde

01:48

1 af 2

Beslutningen om at skyde over én milliard statslige kroner i en letbane i Odense, vil skabe over 2000 fynske job de kommende år. Investeringen er den største investering i den fynske hovedstad nogensinde.

Den sidste usikkerhed om letbanens fremtid blev ryddet af vejen, da regeringen tirsdag aften indgik finanslovsforlig med Venstre og De Konservative.

- Det er en god dag for fynboerne! Det er positivt at Regeringen og de Konservative og Venstre nu har efterkommet et stærkt ønske fra de fynske folkevalgte, siger folketingsmedlem Mai Henriksen(K).

I finansloven bliver der afsat 1.1 milliadrder kroner i statsligt tilskud til anlæg af en ny letbane i Odense i perionden 2015-2020. Odense Kommune og Region Syddanmark har ligeledes afsat penge til letbanen, og den samlede anlægsinvesteringer udgør i alt 2,4 milliarder kroner.

- Investeringen viser med al tydelighed, at det er opbakning til den plan, vi har lagt for byens udvikling. Vi udvikler vores by for at skabe arbejdspladser. Det gør, at vi får råd til velfærd. Alene letbanen skaber 2.000 job i Odense mens den anlægges, siger borgmester Anker Boye.

Udover Odense Kommune har de ni andre fynske kommuner, Region Syddanmark og fynske folketingspolitikere over de sidste år udført et stort lobbyarbejde for at få pengene til letbanen i hus.

- Både fynske folketingsmedlemmer såvel som fynske borgmestre har arbejdet for at skaffe den opbakning, og det er nu lykkes. Dette viser at det betaler sig at fynskvalgte politikere står sammen, siger Mai Henriksen.

Fakta

- I aftalen afsættes der 1.1 mia. kr. til Odense Letbane. De samlede anlægsinvsteringer er ca. 2.4 mia.kr. Med 100 mio.kr. fra Region Syddanmark og de resterende midler fra Odense Kommune er finansieringen nu på plads.

- Odense Letbane etableres fra 2016-2020. Dermed er letbanen klar, når nyt OUH åbner.

- I 2020 vil der være: 35.600 passagerer om dagen / 1 mio. passager om måneden / 11 mio. passagerer om året

- 26 stationer i alt, fra Tarup i nord til Hjallese i syd

- 14 km spor

- Afgang hvert 10. minut fra alle stationer

- Sammenhæng til busnet, regionaltog og intercitytog

Twitter om letbanen i Odense

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

Ved du noget? Så send os et tip