Stort erstatningskrav venter: 11-årig smadrer flere biler

En bare 11-årig dreng blev søndag eftermiddag snuppet for hærværk på 10 lastbiler og fem personbiler.

Søndag eftermiddag pågreb Fyns Politi en 11-årig dreng på en parkeringsplads foran Syddansk Erhvervsskole, hvor flere køretøjer havde knuste ruder og opskårne dæk.

Dermed står den unge dreng fra Odense til et omfattende erstatningskrav. Det skriver Fyens Stifstidende. 

Ifølge vagtchef ved Fyns Politi Kenneth Taanquist var det et vidne til hærværket, der alarmerede politiet, hvorefter en patrulje blev sendt til stedet.

- Vi får en henvendelse klokken 15.23 fra et vidne, der kan se en hel masse lastbiler ved Syddansk Erhvervsskole på Petersmindevej, hvor ruderne er knust, siger Kenneth Taanquist til avisen.

- Vi sender en patrulje ud, og da vi ankommer til stedet, kan vi konstatere, at der er udført omfattende hærværk på ti lastbiler og fem personbiler, hvor dæk er skåret op, og ruderne er knust.

I en af bilerne overraskede politiet drengen. Han fortalte, at det var ham, der havde begået hærværket. Fyns Politi mener dog, at andre drenge også kan have været med til det omfattende hærværk. 

Ifølge Fyens Stiftstidende kan den 11-årige nu forvente at modtage et krav om at betale erstatning.

Kenneth Taanquist kan ikke komme med et konkret bud på kravets størrelse, men fortæller, at det er i den høje ende.

- Det er et kæmpe erstatningskrav, den unge mand står over for. En ny forrude på en lastbil kan måske nemt komme op at koste 40.000 kroner, så vi taler om et krav i 100.000-klassen, siger vagtchefen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt