I det fynske folks tjeneste

Stort lager af ulovligt fyrværkeri beslaglagt

Odense Politi er rystet efter to ulovlige lagre med fyrværkeri blev afsløret mandag. Politiet fandt blandt andet flere kæmpe krysantemum-bomber, der kan sprænge biler i stykker.

-


Det konfiskerede fyrværkeri bliver opbevaret på et hemmeligt lager

Odense Politi er rystet efter to ulovlige lagre med fyrværkeri blev afsløret mandag. Politiet fandt blandt andet flere kæmpe krysantemum-bomber, der kan sprænge biler i stykker. To mænd er sigtet og jagten på det ulovlige sprængstof fortsætter de kommende dage.

Det første lager af fyrværkeri blev afsløret mandag formiddag i Stige nord for Odense. Her fandt politiet 400 kilo krudt. Lageret bestod blandt andet af 67 krysantemum-bomber på 6 tommer, 20 blålys og 10-15 kilo andet ulovligt fyrværkeri.

Lageret førte politiet på sporet af en anden adresse i det nordlige Odense, og en ransagning mandag eftermiddag i Gerskov ved Otterup afslørede endnu et lager. En 51-årig mand opbevarede det ulovlige krudt i et hønsehus og i en gammel ophugget bil.

- Det er livsfarligt sprængstof, og det er tåbeligt og vanvittigt at det er i omløb, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Odense Politi.

Politiet er sparsomme med yderligere oplysninger i sagen, da efterforskningen fortsætter tirsdag. Foreløbig er to personer sigtet i sagen, men politiet forventer at foretage yderligere sigtelser de kommende dage.

6-tommers krysantemum-bomber er det største fyrværkeri som professionelle fyrværkere arbejder med, og en bombe på den halve størrelse sprængte sidste år en bil i stumper og stykker på Nyborgvej i Odense.

- Vi vil opfordre alle som kommer i nærheden af disse bomber til øjeblikkeligt at tage kontakt til politiet. De store krysantemum-bomber kan meget nemt dræbe folk, lyder advarslen fra John Jacobsen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.