Stort lager af ulovligt fyrværkeri beslaglagt

Odense Politi er rystet efter to ulovlige lagre med fyrværkeri blev afsløret mandag. Politiet fandt blandt andet flere kæmpe krysantemum-bomber, der kan sprænge biler i stykker.

-


Det konfiskerede fyrværkeri bliver opbevaret på et hemmeligt lager

Odense Politi er rystet efter to ulovlige lagre med fyrværkeri blev afsløret mandag. Politiet fandt blandt andet flere kæmpe krysantemum-bomber, der kan sprænge biler i stykker. To mænd er sigtet og jagten på det ulovlige sprængstof fortsætter de kommende dage.

Det første lager af fyrværkeri blev afsløret mandag formiddag i Stige nord for Odense. Her fandt politiet 400 kilo krudt. Lageret bestod blandt andet af 67 krysantemum-bomber på 6 tommer, 20 blålys og 10-15 kilo andet ulovligt fyrværkeri.

Lageret førte politiet på sporet af en anden adresse i det nordlige Odense, og en ransagning mandag eftermiddag i Gerskov ved Otterup afslørede endnu et lager. En 51-årig mand opbevarede det ulovlige krudt i et hønsehus og i en gammel ophugget bil.

- Det er livsfarligt sprængstof, og det er tåbeligt og vanvittigt at det er i omløb, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen fra Odense Politi.

Politiet er sparsomme med yderligere oplysninger i sagen, da efterforskningen fortsætter tirsdag. Foreløbig er to personer sigtet i sagen, men politiet forventer at foretage yderligere sigtelser de kommende dage.

6-tommers krysantemum-bomber er det største fyrværkeri som professionelle fyrværkere arbejder med, og en bombe på den halve størrelse sprængte sidste år en bil i stumper og stykker på Nyborgvej i Odense.

- Vi vil opfordre alle som kommer i nærheden af disse bomber til øjeblikkeligt at tage kontakt til politiet. De store krysantemum-bomber kan meget nemt dræbe folk, lyder advarslen fra John Jacobsen.

Oversigt

    Oversigt