I det fynske folks tjeneste

Stort overskud i Fyns Amt

Det går bedre og bedre med økonomien i Fyns Amt.  Takket være en rekordstor skatteindtægt fra fynboerne, kan amtet præsentere det største overskud i årevis for budgettet i 2000. Udgifterne fortsætter dog med at vokse.

-

Det går bedre med økonomien i Fyns Amt.  Takket være en rekordstor skatteindtægt fra fynboerne, kan amtet præsentere et pænt overskud for budgettet i 2000. Udgifterne fortsætter med at vokse.


For tredje år i træk er der overskud på amtet budget. Indtægterne vokser takket være stigende skatteopkævninger fra fynboerne. Det samme gør udgifterne, men bundresultatet for et budget på 7 mia. kr. er et overskud på 170 mio. kr. for virksomheden Fyns Amt.


Slutresultatet er det bedste de sidste mange år. I 1996 , 97 og 98 havde amtet underskud, men de seneste tre år har der været overskud i amtets regnskab.


En stor del af forklaringen på det bedste resultat i årevis er stigende skatteopkrævninger til fynboerne. I 2000 kradsede amtet over 6 mia. kr. hjem i skatter. I 1999 var skatteindtægterne kun på 5,7 mia kr.


Samtidig er udgifterne steget med 241 mio. kr. På anlægssiden er der dog et mindre fald i udgifterne, mens stigningen i amtets driftsudgifter hænger sammen med løn- og prisstigninger, øget udgifter til sygehusvæsnet og flere nye opgaver indenfor fx. undervisning


Budgettet for 2000 er bedre end amtet havde regnet med. I budgettet for 2000 havde amtet kalkuleret med et resultat på 63 mio. kr, men resultatet blev altså 106 mio. kr bedre end forventet.


Af amtets udgifter på over 7 mia. kr er lidt over halvdelen gået til sygehusområdet, mens social- og sundhedsområdet står for 31 procent af udgifterne. Undervisnings- og kulturområdet bruger 11 procent af budgettet, mens trafik- og miljøområdet kun står for 3 procent af budgettet.


Fyns Amt er Fyns suverænt største arbejdsplads med 14.500 ansatte.


 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.