Stram våbenlov overrasker

Flere er dybt overraskede over, hvordan den stramme våbenlov kan ramme helt almindelige danskere, som blot bruger en lille kniv som et arbejdsredskab.

Store og små hamre. En gipssav. Ja, sågar en sømpistol. Alt sammen værktøjer, der er helt lovlige at have på sig uden for arbejdstiden.

Men det gælder ikke en hobbykniv, som mange ikke anede, at det ofte er ulovligt at have på sig - i hvert fald hvis man ikke har en god grund.

Det gjorde 19-årige Harris Cehic fra Middelfart heller ikke. Han havde glemt to hobbyknive, som han bruger på arbejde, i sin bil. Han risikerer nu syv dages fængsel og en plettet straffeattest, fordi politiet fandt dem og sigtede ham efter den strenge våbenlov, som først og fremmest skal ramme kriminelle.

Den hårde dom overrasker mange. Ikke mindst dem, der arbejder med værktøj i det daglige.
- Jeg anede faktisk ikke, at var ulovligt, siger håndværkeren Christian Klitholm Jessen.

Lovgivningen på området er da heller ikke helt gennemskuelig. En hobby- eller fiskekniv er lovlig, hvis den bliver brugt i såkaldt anerkendelsesværdige forhold. På- og til og fra arbejde og fisketur, er det således i orden med en kniv i bilen. Ellers ikke.

I Haris' tilfælde kan overtrædelsen nu komme til at betyde en uges fængsel og en plettet straffeattest - hvilket kan betyde, at han må droppe planen om at blive politibetjent.

Se mere i TV 2/FYN klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt