Strammer kontrollen med voldsplaget institution

Odenses børn- og ungerådmand Jane Jegind, Venstre, besluttede torsdag at skærpe kontrollen med ungeinstitutionen Seden Enggård, der har store problemer med vold, misbrug og sex blandt de unge.

Uanmeldt besøg

- Jeg har bedt om, at vi laver endnu et uanmeldt tilsyn indenfor de næste tre måneder, for at kontrollere, at Seden Enggård har fået ændret på forholdene, siger Jane Jegind til TV 2/FYN.

Den første september lavede Odense Kommune et uanmeldt tilsyn på institutionen, efter at en ansat havde underrettet kommunen om de kaotiske forhold.

Institutionen har 21 unge mellem 14 og 18 år under sit tag, og tilsynsrapporten belyser store problemer med intern vold blandt de unge, misbrug af hash og alkohol og sex mellem de unge beboere på trods af stedets interne regler.

Tilsynsrapporten konkluderede dog, at Seden Enggårds ledelse var i færd med at løse problemerne, og derfor vurderede tilsynet, at der ikke var behov for "akut opfølgning".  Kommunen ville derfor afvente næste ordinære tilsyn om seks måneder. 

Svage undertrykte unge

I rapporten står også, at det ikke kan udelukkes, at enkelte unge på institutionen lider overlast, derfor har tilsynet kontaktet de fagpersoner, der har anbragt de specifikke unge på Seden Enggård og gjort dem opmærksomme på situationen.

Siden har TV 2/FYN kunnet fortælle om flere medarbejdere og forældre til de unge, der sætter store spørgsmålstegn ved ledelsen på Seden Enggård, og torsdag meldte rådmanden så ud, at kommunen altså vil stramme kontrollen med institutionen.

Se mere om Seden Enggård i vores udsendelse klokken 19.30

Oversigt

    Oversigt