I det fynske folks tjeneste

Strandsikkerheden er i top

De fynske livreddere har haft en rolig start på sommeren, og indtil nu har der ikke været liv på spil på de fynske strande.

Det mildt sagt svingende sommervejr i Danmark har betydet, at der ikke har været meget at se til for livredderne på de danske strande. På Fyn er der livreddere i Nyborg og Kerteminde, og her har livredderne indtil nu ikke været i livreddende aktioner.

- Vi har bestemt ikke kedet os i de første uger, men det er altid sjovere at være livredder, når vejret er godt, og de danske strande syder af liv. Vi har brugt de første tre uger på at træne livreddende aktioner, så vi er fuldstændig klar til at passe på badegæsterne, siger Michael Iwersen, fungerende driftsleder i TrygFonden Kystlivredning.

Otte gange har livredderne på Fyn dog måtte i såkaldte førstehjælpsaktioner, da badegæster har været ved at sætte sig selv i fare, men som oftest kan livredderne nøjes med at oplyse badegæsterne om sikkerheden.

Det er ikke dog alle steder, hvor livredderne har været lige så heldige med at undgå livreddende aktioner som på Fyn. I uge 29 var der badegæster i livsfare på Islands Brygge og Hvide Sande Sydstrand, mens en 3-årig dreng ikke overlevede en drukneulykke i Furesøbad.

I de første fire uger har livredderne i alt gennemført fem livreddende aktioner, 438 førstehjælpsindsatser, 1.044 forebyggende indsatser samt 14.200 oplysende indsatser.

Livredderne er på stranden indtil den 18. august.

Find gode båderåd i linket til venstre.

Gode baderåd

Ved du noget? Så send os et tip