Strandvænget lukker: Familien Faizey skal forlade centret

Asylcenter Strandvængets beboere skal senest i februar flytte fra Nyborg. Centret lukker, fordi Langeland Kommune fra 2017 ikke længere skal drive asyldrift.

De sidste beboere flytter fra asylcentret Strandvænget i Nyborg senest i slutningen af februar. Udlændingestyrelsen har valgt ikke at forlænge operatørkontrakten med Langeland Kommune, og derfor lukker centret. 

Det betyder, at 300 asylansøgere flytter. Ni-årige Yanal Sirwan fra Irak og hendes storebror Miran Sirwan skal fra januar have ny adresse.

- Jeg er ikke så glad, for så skal jeg væk fra vennerne og min skole. Jeg har været glad for at bo på centret, fortæller hun.

I otte måneder har iranske Farshad Faizey boet på Strandvænget med sin kone og to børn.

- Både medarbejderne og beboerne her på centret har nærmest været en stor familie. Det er meget svært for os, at vi nu ikke skal være sammen her længere, fortæller han.

Og flytningen er ikke helt uden bekymringer for den lille familie.

- Hvem mon bliver vores nye naboer, hvor skal vi flytte hen, vil de være lige så søde som på centret her, spørger Farshad Faizey.

Lettelse for personalet

Asylcenterleder Jannie Staal fik beskeden om, at centret lukker tirsdag aften, efter Udlændingestyrelsen havde truffet og offentliggjort sin afgørelse, og det skabte lettelse blandt personalet.

- Vi har jo vidst, at det kun var for en kort periode, at asylcentret skulle ligge her, fordi kommunen ikke har ønsket, at her skulle være et asylcenter. Det giver beboerne en ny usikkerhed igen igen, men for personalet er det en kæmpe lettelse, fordi vi hele tiden har vidst, at vi skulle lukke i 2017. Nu kan vi få lov til at gøre det færdigt sammen, siger hun til TV 2/FYN.

Jannie Staals medabejdere har i et år arbejdet på at forvandle Strandvænget til et midlertidigt hjem for de 300 beboere, og derfor er det ikke kun beboerne, der kommer til at savne centret.

- Vi kommer da til at savne vores arbejde. Det har været en kæmpe rejse, vi har været på, og mit personale kan gå herfra med rank ryg. De har virkelig gjort et godt stykke arbejde, fortæller Jannie Staal.

Senest i april 2017 vil alle Langeland Kommunes asylcentre stå tomme. Fremover vil Jammerbugt, Thisted, Tønder og Vesthimmerlands kommuner samt Røde Kors drive landets asylcentre.

 

Oversigt

    Oversigt