Streaming er med til at sikre rekordomsætning til TV2

TV2 lever især godt af streamingtjenester og reklamer. Mediekoncernen opjusterer forventningerne til 2017.

 TV2 Danmark har leveret, hvad de selv kalder "et historisk godt resultat" med onsdagens regnskab for første halvår af 2017. 

Resultatet før skat viser 178 millioner kroner, imod 24 millioner kroner i samme periode året før. Det er en stigning på mere end 150 millioner kroner.

Det er de godt tilfredse med hos TV2. Mediekoncernen mener, at det store overskud blandt andet skyldes 45 millioner kroner mindre i omkostninger, der i 2016 primært gik til sportsrettigheder i forbindelse med EM i fodbold.

Ifølge TV2's administrerende direktør Merete Eldrup er der ingen platforme, der har ført til underskud. Overskuddet det første halvår blev især genereret af den digitale flade og reklamer.

- Vi har overskud over det hele. Der har været rigtig god gang i reklameomsætningen og i vores streamingtjeneste TV2 Play, hvor der er flere kunder, og folk også køber større pakker nu end tidligere, siger hun.

TV2 planlægger det næste stykke tid ifølge Merete Eldrup at lægge ekstra vægt på den digitale omstilling, da det er her, mange af kunderne rykker hen.

Selv om mange rykker væk fra flow-tv, er det ifølge Merete Eldrup kun hovedkanalen TV2, der ikke genererer det store overskud. Alle de andre kanaler og især TV2 Sport og TV2 News tiltrækker mange seere.

- Det er gået så godt i første halvår, og hvis vi ikke gør det meget dårligere, så burde vi komme ud af året med et meget pænt overskud, siger hun.

Som følge af halvårsregnskabet opjusterer TV2 årets forventninger til resultatet før finansielle poster (EBIT) fra 200-250 millioner kroner til 225-275 millioner kroner.

Oversigt

    Oversigt