Strejke truer torsdag morgen

Rygterne om en omfattende transportstrejke torsdag tager til. De kan berøre hundredtusinder danskere. Fynbus vil advare rejsende via SMS.

Det kan være en god idé at pumpe cyklen eller undersøge, om naboen kan give et lift, når du torsdag morgen skal af sted på arbejde eller i skole.

Meget tyder på, at en omfattende transportstrejke vil lamme store dele af den kollektive trafik i Danmark torsdag. Formanden for 3F Transport har hørt om strejkerygter.

- Jeg har aldrig før oplevet vores medlemmer så frustrerede som nu. Efterlønnen er blot sidste dråbe i en række af forringelser fra regeringen. Men om de går i strejke, ved jeg ikke. Vi kan kun advare imod det, siger Jan Villadsen, formand for 3F Transport.

Alene på busområdet kan en strejke ramme op mod en halv million rejsende over hele landet, hvis en komplet strejke bliver en realitet.

Dertil kommer de danskere, der bliver berørt, hvis 3F Transports ansatte i lufthavne, på lagre, og havne også vælger at nedlægge arbejdet.

Ifølge Ritzaus oplysninger vil reddere og skraldemænd i København deltage i strejken. Jydske Vestkysten oplyser, at 200 havnearbejdere i Esbjerg forventes at gå til fagligt møde torsdag morgen.

Busselskaber over hele landet opfordrer folk, der skal med bussen, til at følge trafiksituationen på selskabernes hjemmesider. I Københavns Lufthavn opfordrer man også flyrejsende til at tjekke med deres selskab, om der skulle være forsinkelser eller lignende.

Busselskaberne har desuden ekstra ansatte klar til at informere fra morgenstunden, hvis strejken bliver en realitet. Hos Fynbus og Movia kan man desuden tilmelde sig en særlig sms-service, så man får besked, hvis den bus, man skal med, er forsinket.

Transportgruppen i 3F har cirka 68.000 medlemmer, der blandt andet arbejder som chauffører, lagerarbejdere, reddere, havnearbejdere, fiskere, sømænd, bude og ansatte på vaskerier.

Oversigt

    Oversigt