I det fynske folks tjeneste

Stressramte skal holdes på arbejdsmarkedet

Odense-rådmænd vil indføre ny ydelse, der skal nedbringe antallet af førtidspensionister.

02:22

Odense-rådmænd vil indføre ny ydelse, der skal nedbringe antallet af førtidspensionister.

1 af 2

Alt for mange går ned med flaget på grund af stress. En del af dem havner på førtidspension, og det er dyrt for samfundet og en trist skæbne for de, det går ud over.

På tværs af partierne opfordrer tre odenseanske rådmænd derfor til, at man får lavet en rehabiliteringsydelse, hvor de ramte personer kan få en ydelse i to eller tre år, hvor man klæder dem på til at komme tilbage arbejdsmarkedet.

Pengene skal være med til at skabe ro hos de berørte i en periode, mens de får hjælp til at komme videre. Det er nemlig også en stressfaktor at være økonomisk presset, og i fare for at blive sendt ud i aktivering, mener Peter Rahbæk Juel (S), Stina Willumsen (F) og Jane Jegind (V). De har derfor sendt forslaget videre til beskætigelsesminister Inger Støjberg.

- Ydelsen skal gøre det muligt for personer med sindslidelser at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Det vil betyde større livskvalitet for den enkelte. Men også som samfund har vi stærkt brug for alle kræfter på et arbejdsmarked, der i de kommende år vil være præget af små årgange, lyder det fra de tre rådmænd.

De tre rådmænd afventer nu svar fra ministeren.

Mød Angelina, der lider af stress, og hør mere om forslaget i vores udsendelse kl. 19.30.