Strid om akutsygehus i Svendborg kan koste hoveder

Regeringens beslutning om at lukke akutsygehuset i Svendborg skaber splid i Venstre, hvor fynske politikere strides om ansvaret.

Fornyet strid om bevarelsen af akutsygehuset i Svendborg kan nu koste politiske hoveder. Balladen kan vælte folketingsmedlemmet Erling Bonnesen fra Venstre af posten som Venstres folketingskandidat i Svendborgkredsen næste gang, der er valg.

Et fremtrædende Venstre-medlem af byrådet i Svendborg, Ulrik Sand Larsen kalder Bonnesen illoyal mod sit bagland, fordi han støtter regeringens plan om at lukke skadestuen i Svendborg, når et kommende nybygget milliardsygehus er på plads i Odense.

- En lukning af akutsygehuset i Svendborg er stik imod, hvad Venstre lokalt står for, siger Ulrik Larsen til Fyns Amts Avis. Han henviser til, at en fremtrædende venstremand som formanden for Region Syd, Carl Holst, kæmper for at besvare skadestuen.

Erling Bonnesen er chokeret over kritikken:

- Jeg kæmper ikke for den næstbedste sygehusløsning, men hvis Venstre vælger at smide mig ud, må jeg tage det til efterretning, siger han.

link

Oversigt

    Oversigt