Strid om rygepolitik

Strid om kommunal rygepolitik i Odense og Assens.

Et forslag om total røgfri arbejdstid er på vej i Assens Kommune, og Odense Kommune opfordrer medarbejderne til at stoppe med at ryge - også i fritiden.

Også i fritiden

I et brev til kommunens medarbejdere lægger stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen, op til, at medarbejderne også skal lade være med at ryge i deres fritid.

I brevet står der: "Vi vil til sidst gerne understrege, at vi ønsker at alle ansatte træffer det sunde valg og ikke ryger. Hverken i forbindelse med arbejdet eller når man har fri - fordi det er bedre både for rygerne og deres omgivelser."

Her blander kommunens sig for meget, mener de Konservative.

- Jeg syntes, vi går for vidt, hvis vi blander os i hvad vores medarbejdere laver i deres fritid, siger byrådsmedlem i Odense byråd Lars Havelund, Kons.

Rygeforbud på vej i Assens

Et forslag om total røgfri arbejdstid er på vej ud i høring i Assens Kommune.

Men allerede nu reagerer Venstre i Assens Byråd:

- Rygestop kan være fornuftigt nok, men det er ikke politikernes opgave at være barnepige over for 3500 ansatte via indførelse af et totalt og generelt rygeforbud, siger gruppeformand Søren Steen Andersen fra Venstre i Assens.

Venstres gruppe mener, at det skal være op til den enkelte afdeling og ledelse. Partiet mener, at der er forskel på, om man er dagplejer eller vejmand, og at der forskel på, om man er ude ved en borger, eller går ude og ordner vejrabatter.

- Jeg mener, at al den forbudssnak er ved at gå over gevind og at vi skal koncentrere os om at drive kommune til gavn for borgerne i stedet for at politikerne skal udstede rigide regler hen over hovedet på ansatte med ryge- og vel også snart sukkerforbud. Næste træk er vel, at vi skal tvinge folk til at spise økologisk. Det må og skal være op til den enkelte, siger gruppeformand Søren Steen Andersen fra Venstre i Assens.

Oversigt

    Oversigt