Strid om udvalgspost: Uro i Dansk Folkeparti i Svendborg

Dansk Folkeparti i Svendborg er i dyb splittelse. På trods af en klar aftale er det mangeårige byrådsmedlem Jens Munk blevet snydt for en udvalgspost.

Der er uro på bagsmækken hos DF i Svendborg. En strid om udvalgsposter har bragt sindene i kog.

Forud for det konstituerende byrådsmøde i det nye byråd havde den fire mand store byrådsgruppe i Dansk Folkeparti fordelt posterne mellem sig. Aftalen var blandt andet, at Jens Munk skulle have to udvalgsposter i henholdsvis Teknik- og Erhvervsudvalget og Miljø- og Naturudvalget i Svendborg Kommune.

quote Dorthe er den type, der kører hurtigt op, men også falder hurtigt ned, og jeg tror, at får den post, som jeg har krav på.

Jens Munk, byrådsmedlem, Svendborg, Dansk Folkeparti

Men da politikerne dagen efter mødte op til det konstituerende byrådsmøde på Svendborg Rådhus, var der ændret på den aftalte fordeling. 

Dansk Folkepartis spidskandidat, Dorthe Ullemose, havde nemlig taget en af de to udvalgsposter fra Jens Munk, så han kun fik en udvalgspost i Teknik- og Erhvervsudvalget. Udvalgsposten i i Miljø- og Naturudvalget gik i stedet til partifællen Morten S. Petersen, og den behandling er Jens Munk utilfreds med.

- Jeg forventer, at Dorthe giver sig, og at jeg får posten tilbage. Hvis jeg ikke gør det så går jeg i tænkeboks. Det er klart, at jeg ikke bare vil spises af med, at jeg ikke får det, jeg som minimum har krav på, og at jeg ikke vil sidde i en gruppe, hvor man decideret modarbejder en. Det er ikke så spændende, forklarer Jens Munk. 

Partisekretær er overrasket

Med til mødet, hvor posterne blev fordelt, var også Dansk Folkepartis partisekretær, Poul Lindholm Nielsen. Ifølge Jens Munk var han med, fordi der allerede før mødet var uenighed om fordelingen af posterne.

Partisekretær Poul Lindholm Nielsen bekræfter, at han var med til mødet, og husker mødet som et godt og effektivt møde, hvor der var enighed om, hvordan posterne skulle fordeles. Derfor undrer den nye udvikling i sagen ham også.

- Det er da lidt underligt, men jeg har ikke talt med Dorthe (Ullemose, red.), så jeg har ikke lige fået hendes version. Men mon ikke at de finder en løsning, når de sætter sig sammen og holder et møde og får talt om tingene.

Poul Lindholm Nielsen har endnu ikke fået Dorthe Ullemoses forklaring på, at der blev ændret på fordelingen af udvalgsposter. Men ifølge partisekretæren skal sagen løses ved, at Jens Munk får posten tilbage, som Dorthe Ullemose har taget fra ham.

- Jeg vil tro, at de i løbet af et par dage får holdt et møde, og løsningen er den, at Jens (Munk, red.) skal have sine poster tilbage. 

Kritik af dobbeltmandat

Jens Munk tror, at grunden til at han er blevet frataget posten skyldes, at han har kritiseret Dorthe Ullemoses strategi i forbindelse med valgkampen og opfordret hende til at bruge sine kræfter i Folketinget i stedet for at være frontfigur hele vejen rundt.

Han forventer at få sine poster tilbage, når hun har tænkt over situationen.

- Dorthe er den type, der kører hurtigt op, men også falder hurtigt ned, og jeg tror, at får den post, som jeg har krav på.

Trods gentagne henvendelser har det ikke været muligt at få en kommentar til situationen fra Dorthe Ullemose.

 

 

Oversigt

    Oversigt