Strid om vand-møde på Fyn

Miljøminister Ida Auken har inviteret en række nøglepersoner til et 24 timers dialogmøde i vandplanernes tegn på Lykkesholm Slot på Fyn. Men allerede inden mødet er begyndt torsdag er dialogen endt i strid.

Torsdag mødes både grønne organisationer, landbrugsorganisationer, vandværksfolk og eksperter til et vandtopmøde, der varer 24 timer på Lykkesholm Slot på Fyn.

- De nuværende vandplaner blev skabt i et lukket rum under den tidligere regering og har ført til en stillingskrig mellem grønne organisationer og landbruget. På den ene side mener dele af landbruget, at vandplanerne vil betyde, at hele Danmark ville forsumpe. På den anden side står grønne organisationer og mener, at vandplanerne ikke er tilstrækkelige ambitiøse. Jeg vil gerne have interessenterne op af skyttegravene. På mødet skal vi sammen finde frem til nye veje at mindske forureningen på. Veje, som også er økonomisk farbare, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøminister udelukker formand

Men formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen er blevet ekskluderet fra mødet med ministeren, skriver TV 2/Nord.

Formanden har nemlig meldt ud, at han ikke har til sinde at følge loven, der ifølge ham vil betyder, at han ikke kan dyrke det der svarer til tres fodboldbaner.

Den udmelding har nu fået miljøminister Ida Auken til at sige, at hun ikke ønsker Flemming Fuglede Jørgensen til stede ved mødet. Det fortæller han til TV2/Nord.

Flemming Fuglede Jørgensen fik beskeden klokken 11.30 i en mail, hvor ministeren skrev følgende:

- Det er med stor forundring, at jeg læser, at du ikke har tænkt dig at overholde Danmarks lovgivning. Jeg havde ellers forstået, at den forening, du er formand for, ønskede at være med i en dialog om fremtidens vandplaner. Jeg kan nu se, at det ikke er tilfældet. (...) Det kan jeg som minister ikke acceptere, og derfor trækker jeg min invitation til dig og din direktør Vagn Lundsten til mødet på Lykkesholm tilbage.

Overrasket over minister

Flemming Fuglede Jørgensen er noget overrasket over ministerens udmelding.

- Det er jeg meget forundret over, men jeg accepterer det. Ministeren ønsker åbenbart ikke at få de praktiske aspekter med. Jeg repræsenterer over halvdelen af de danske landmænd, og vi vil have undersøgt lovens lovlighed, siger Flemming Fuglede Jørgensen til TV2/Nord.

Oversigt

    Oversigt