I det fynske folks tjeneste

Strukturreform lukker bibliotek

1 af 3

Kommmune- sammenlægningen bliver et sort kapitel for mange fynske lokalbiblioteker. Nogen steder vælger politikerne helt at lukke de små afdelinger.

I Kværndrup har borgerne haft et bibliotek siden 1834, men nu er det snart slut.

- Det ligger jo i strukturreformen, at der skal foretages nogle rationaliseringer og Kværndrup Biblliotek ligger så tæt på Ringe, at der er mange i Ringe, der har længere til biblioteket end folk i Ryslinge, siger Søren Clemmensen(K), medlem af sammenlægningsudvalget i Ringe.

Farvel til lånere

Det er en rapport, som i besparelsernes navn peger på at Kværndrup skal lukkes. De knap 1000 aktive biblioteksgængere vil i stedet i stedet blive henvist til biblioteket i Ringe.

- Hver gang man lukker et bibliotek, så er der mange brugere man aldrig ser igen. Og jeg tror ikke på, at en 85-årig mand i kørestol vil tage til biblioteket i Ringe, siger Marianne Christensen, der er leder af Kværndrup Bibliotek.

Heller ikke den nuværende borgmester i Ryslinge kan forstå beslutningen om at lukke biblioteket i Kværndrup.

- Meningen med kommunalreformen var at man også skulle betjene yderområderne, og jeg synes at politikerne har et troværdighedsproblem, da en lukning af biblioteket i Kværndrup slet ikke blev nævnt i valgkampen, siger Gunnar Landtved(V), borgmester i Ryslinge.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.