Studenter dropper sabbatåret

De unge starter tidligere på deres uddannelse end for nogle år siden. Det viser tal fra SDU og Undervisningsministeriet.

Yngre og yngre studerende

En stadig større andel af ansøgerne til Syddansk Universitet er nye studenter. Antallet af sabbatår, før man igen kaster sig over bøgerne, er faldende. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Studiechef på SDU, Per Andersen, understreger, at der ikke er tale om en jordskredstendens, men at de nye studerende på de fynske fakulteter bliver yngre og yngre og starter tidligere.

- Og så længe de er uddannelsesparate, er der ikke nogen problemer, siger Per Andersen til avisen.

Ikke problemfrit

Men helt problemfrit er det dog ikke, at de studerende vælger sabbatåret. SDU's statistikker afslører nemlig også, at de yngste studerende har en større frafaldsprocent end den gruppe, der har gjort brug af det såkaldte "fjumreår".

Derfor ønsker formanden for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), Magnus Pedersen, sig også, at der fremover vil være mere fokus på at holde de studerende fast på uddannelserne i stedet for at pace dem hurtigt ind og igennem.

- Rigtig mange får meget ud af sabbatåret. Blandt andet får de nye kompetencer og finder ud af, hvad de vil. Jeg frygter, at mange unge vælger forkert uddannelse og så dropper ud, fordi de ikke har fået tid til at vælge rigtigt i første omgang, siger Magnus Pedersen til Fyens Stiftstidende.
 

Oversigt

    Oversigt