Studenter til demonstration i Odense

Omkring 1000 elever fra forskellige uddannelsesinstitutioner på Fyn var torsdag eftermiddag samlet til demonstration i Odense mod besparelser på uddannelsesområdet. Demonstranterne tror ikkepå at besparelserne er taget af bordet, og mener at mange skoler har brug for forbedringer.

-

Omkring 1000 elever fra forskellige uddannelsesinstitutioner på Fyn var torsdag eftermiddag samlet til demonstration mod besparelser på uddannelsesområdet. Demonstranterne tror ikke på at besparelserne er taget af bordet, og mener at mange skoler har brug for forbedringer.


Elever fra gymnasier, tekniske skoler, seminarier, handelskoler og universitetet mødtes torsdag eftermiddag i Kongens Have i Odense. Demonstrationen blev planlagt, da regeringen offentliggjorde sit finanslovsforslag, som indeholdt vidtgående besparelser på uddannelsesområdet.


Stadig besparesler
Men selvom mange af sparekravene er blevet skåret væk i årets finanslovforlig, mener elevorganisationerne stadig, at der er behov for en protest mod VK-regeringen.


Eleverne mener, at det er lykkedes for regeringen at narre befolkningen, og at der stadig er tale om besparelser på en halv milliard på uddannelsesområdet. Demonstranterne mener tværtimod, at mange skoler har brug for flere resurser.


\"Krampagtigt\"
Repræsentanter fra tre elevorganisationer på Syddansk Universitet kalder demonstrationen  for \"krampagtig studenterpolitik, der er svært at tage alvorlig\".


\"Det oprindelige finanslovsforslag tilgodeså ikke de studerende, men med de ændringer der er kommet i forliget, ser jeg ingen grund til at råbe vagt i gevær\", siger Søren Salling, der er nyvalgt medlem af konsistorium på Syddansk Universitet.


Under parolen \"Uddannelse er Danmarks råstof - ikke en udsalgsvare\" gik demonstrationen fra Kongens Have til Flakhaven, hvor blandt andet kunstneren Jens Galschiøt holdt tale.

Oversigt

    Oversigt