Studenterliv: Ingen tid til venner og fester

Når 5000 nye studerende i denne uge starter en videregående uddannelse på SDU bliver der samtidig travlhed os studenterpræsten. Mange studerende kommer i krise på grund af tidspresset og mangel på et socialt liv.

De første par uger er som regel fyldt op med introduktionsforløb og RUS-ture, men kort efter melder tømmermændene sig hos de unge studerende, og så vil mange gerne tale med studenterpræsten.

- Vi oplever, at det sociale ofte bliver presset ud, fordi der er så stort fokus på at komme igennem på normeret tid. Der er simpelthen ikke tid til at dyrke sociale relationer med andet indhold end det specifikt faglige, siger studenterpræst Jens Buchwald Andersen til folkekirken.dk.

Allerede nu oplever mange af landets 14 studenterpræster, at der er flere ugers ventetid til en samtale. Oftest har de unge brug for at få snakket om tidspresset og den manglende tid til vennerne og sociale relationer.

- Det er ærgerligt, for en lang videregående uddannelse er ikke kun et studie. Det er også et dannelsesforløb, som udgør nogle meget vigtige år af ens liv, hvor man skal have tid til at udvikle sig i andre retninger end det faglige, siger studenterpræsten.

Læs mere om studenterpræsterne

Oversigt

    Oversigt