I det fynske folks tjeneste

Studenterne springer ud og de fleste er piger

Der var travlhed på Svendborg Gymnasium fra morgenstunden. Nervøse kommende studenter og deres familier med flag og drikkevarer fyldte godt op i skolens kantine.

00:33

To af årets første studenter fra Svendborg Gymnasium, Marie Cecilie Nielsen fra 3. B og Anne-Sofie Frigg Lundmann Christensen fra 3. C, fik æren med at hejse skolens nye splitflag.. Video: Ole Holbech

To af de første, der blev studenter fra Svendborg Gymnasium årgang 2017, var piger, og det er ikke helt tilfældigt, for pigerne er i klart flertal på det sydfynske gymnasium.

- To tredjedele af studenterne er piger, og det er et typisk billede for gymnasierne uden for de store byer, fortæller rektor Jesper Vildbrad.

Marie Cecilie Nielsen fra 3.B og Anne-Sofie Frigg Lundmann Christensen fra 3.C var blandt de første studenter, og de fik æren med at hejse skolens helt nye statsgodkendte splitflag.

Mange af studenternes sidste eksamen var i Almen studieforberedelse - i daglig tale kaldet AT. En af de første studenter var Juliane Hemmingsen.
 
- Jeg var oppe i AT i græsk og dansk. og jeg fik karakteren 10. Så jeg er godt tilfreds, siger Juliane Hemmingsen.

Nu vil Juliane Hemmingsen arbejde for at tjene penge, der skal gå til nogle lange rejser.

00:18

- Jeg var oppe i AT i græsk og dansk. og jeg fik karakteren 10. Så jeg er godt tilfreds, siger Juliane Hemmingsen. Video: Ole Holbech

Luk video

I løbet af i dag og de kommende dage bliver i alt 340 færdige som studenter fra Svendborg Gymnsium og 46 afslutter HF.

01:42

- To tredjedele af studenterne er piger, og det er et typisk billede for gymnasierne uden for de store byer, fortæller rektor Jesper Vildbrad. Video: Ole Holbech

Luk video