I det fynske folks tjeneste

Studerende: Bederum skal afskaffes

Et 12 kvm rum på Syddansk Universitet skulle bruges til fordybelse af alle studerende. Men en studerende mener, at rummet kun bliver brugt som bederum af muslimer med Asmaa Abdol-Hamid i spidsen. Og det skader integrationen.

Et rum på 12 kvm på SDU bør lukkes. Det fungerer kun som bederum for muslimer, mener en studerende.

Upassende

Tanken bag det 12 kvm store rum var, at alle studerende og ansatte kunne fordybe sig i egne tanker. Men en religionsstuderende, der også er medlem af foreningen Demokratiske Muslimer, mener at det kun er muslimer, der bruger rummet som bederum.

- Bederummet er sådan set unødvendigt og bruges næsten kun af medlemmer af Muslimsk Studenter Union (MSU). De har med rummet fået en sejr og vist, at der skal tages hensyn til religionen i det offentlig rum, siger Sosun Sendi til JyllandsPosten tirsdag.

Hun synes, at det er upassende, at et universitet danner rammen om religiøs fordybelse, og det er skadeligt for integrationen.

Halvandet år

Men SDUs rektor, Jens Oddershede vil ikke nu tage stilling til om rummet skal lukkes. Men han understreger, at meningen med rummet er, at alle skal kunne bruge det.

SDU vil først efter halvandet år evaluere på rummet.