Studiemesse: Folkekirken vil friste med fast job som præst

Folkekirken er med for første gang, når alle Fyns gymnasieelever kommer til studiemesse i Odense i næste uge.

Når Studiebyen Odense slår dørene op for de fynske gymnasieelever tirsdag den 10. og onsdag den 11. januar er det første gang at fokekirken er med.

En stor del af de nuværende præster vil gå på pension i de kommende år, og der er meget få ledige præster. Seneste ledighedstal viser, at ledigheden for præster er er under 2,7 procent.

Så det er en god ide at vælge teologistudiet, hvis man vil være rimelig sikker på at få et job, lyder et af argumenternerne fra folkekirken til de unge på næste uges studiemesse.

- Vi vil gerne fortælle de unge om, hvordan det er at være præst. At være præst er ikke bare et job, men en livsstil båret af tro, håb og kærlighed. Hver eneste dag bliver du inviteret inden for i menneskers liv. Det er dér, du gør en forskel,  siger sognepræst Erik Søndergård, der er en af initiativtagerne til fyensstift.dk.

quote Det bredeste, dybeste og mest dannende studium du kan vælge

Fra en brochure, der uddeles på messen

På studiemessen får gymnasieeleverne mulighed for at høre om præstestudiet.

”Det bredeste, dybeste og mest dannende studium du kan vælge,” som der står i den brochure, der uddeles på messen. "Et studie, hvor de allerstørste spørgsmål i menneskelivet kan rejses."

Arrangør gik konkurs

Studiemessen var eller tæt på ikke at blive til noget. Studiemesser over hele landet blev aflyst, da messens mangeårige arrangør gik konkurs.

Men de fynske unge får dog alligevel mulighed for at få hjælp til, hvad og hvor de kan læse videre, for Odense Kommune er gået sammen med byens tre store uddannelsesinstitutioner og lavet sin egen messe.

Foruden University College Lillebælt er også Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt en del af messen, der finder sted den 10. og 11. januar 2017.

Endnu vigtigere end før

Det er Studiebyen Odense, der står bag arrangementet, som skal hjælpe de unge fynboer til at vælge den rigtige uddannelse. Det er endnu vigtigere end hidtil på grund af det nye uddannelsesloft, der sætter begrænsninger på, hvor mange uddannelser de studerende kan tage.

- Vi vil gerne have så mange studerende til Odense som muligt, og endelig kan man sige, at med uddannelsesloftet, som Folketinget vedtog i sidste uge, bliver uddannelsesvalget meget vigtigere, og vi ved, at uddannelsesmessen har stor betydning for det endelige uddannelsesvalg, siger Erik Knudsen, der er rektor ved University College Lillebælt.

Studiemessen henvender sig til unge, der skal søge ind på en videregående uddannelse.  

Læs mere om studemessen her.

Fakta om studiemesse

 

Oversigt

    Oversigt