I det fynske folks tjeneste

Studiemesse fortsætter trods konkurs: Endnu vigtigere end før

00:22

Foto: Ole Holbech

Over hele landet blev studiemesser aflyst på grund af konkurs, men i Odense har man fundet en løsning.

Studiemesser over hele landet blev aflyst for få uger siden, da messens mangeårige arrangør gik konkurs. De fynske unge får dog alligevel mulighed for at få hjælp til, hvad og hvor de kan læse videre, for Odense Kommune er gået sammen med byens tre store uddannelsesinstitutioner og lavet sin egen messe.

- Vi syntes selvfølgelig, at det var rigtig træls. Det har været et godt tilbud for potentielle studerende, og vores mulighed for at vise os frem, siger Erik Knudsen, der er rektor ved University College Lillebælt.

- Vi har på en lang række andre områder et stærkt samarbejde med de tre videregående uddannelserne sammen med kommunen, og vi blev enige om, at det kan vi godt løfte selv, og det er så det, vi gør, forklarer han.

Foruden University College Lillebælt er også Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt en del af messen, der finder sted den 10. og 11. januar 2017.

Endnu vigtigere end før

Det er Studiebyen Odense, der står bag arrangementet, som skal hjælpe de unge fynboer til at vælge den rigtige uddannelse. Det er endnu vigtigere end hidtil på grund af det nye uddannelsesloft, der sætter begrænsninger på, hvor mange uddannelser de studerende kan tage.

- Vi vil gerne have så mange studerende til Odense som muligt, og endelig kan man sige, at med uddannelsesloftet, som Folketinget vedtog i sidste uge, bliver uddannelsesvalget meget vigtigere, og vi ved, at uddannelsesmessen har stor betydning for det endelige uddannelsesvalg, siger Erik Knudsen.

Studiemessen henvender sig til unge, der skal søge ind på en videregående uddannelse.  

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.