STX er populær i Region Syddanmark

Det almene gymnasium, STX, er populært som aldrig før. Mere end 7000 af Region Syddanmarks unge har i 2013 søgt om optagelse den almene ungdomsuddannelse.

Der er i alt 7112 unge, der har søgt om optagelse på den almene studentereksamen i 2013 - det er 267 flere end i 2012. Det gør dermed STX til den mest populære ungdomsuddannelse i Region Syddanmark.

I Syddanmark oplever samtlige gymnasiale uddannelser at søgningen er steget med 1,8 pct. siden 2012.

- Tallene vidner om, at de syddanske unge er meget opmærksomme på, hvor vigtigt det er at uddanne sig. Et højt søgetal er første skridt på vejen mod at få flere godt igennem uddannelsessystemet og ud i den anden ende som dygtige medarbejdere til vores region, siger Lasse Krull (K), formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Syddanmark.

De høje ansøgertal i 2013 betyder, at Region Syddanmark er endnu tættere på at leve op til regeringens målsætningen om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse. Og den udvikling glæder Lasse Krull.

- Vi når hele tiden tættere på, og jeg er overbevist om, at det skyldes den målrettede sammenhængende indsats, som regionens skoler og kommuner er med i siger han.

Oversigt

    Oversigt