I det fynske folks tjeneste

Styr på studerendes boligsituation i Odense

Mens ventelisterne til et kollegieværelse i Århus og København er lange, ser der ud til at være styr på situationen i Odense.

De fleste nye studerende i Odense får bolig til tiden

Ventelisten er midt i august på 50 boligsøgende studerende i Odense; men en del af dem har måske allerede fået, har skiftet studiested eller har valgt at pendle defra hvor de bor i forvejen.

Til sammenligning er ventelisten i København på 468 og både i København og Århus risikerer mange studerende først at kunne få bolig i oktober-november, oplyser Danske Studerendes Fællesråd.

- Sker det for nogen i Odense er det ikke fordi der mangler boliger. Det kan for eksempel være fordi vedkommende insisterer på at bo i centrum, siger udlejningsansvarlig ved Kollegieboligselskabet i Odense, Henning Islund.

Til kollegierne i centrum er der op til to års ventetid.

- Men har man søgt i god tid og også er villig til at bo på kollegier i byens periferi, skulle man gerne have fået bolig, siger han.

Færre studerende

En medvirkende årsag til den rolige kollegie-situation i Odense er, at der til studiestart 2008 kom markant færre ansøgninger til Syddansk Universitet.

- Hvis optaget af nye studerende havde været som normalt, skulle vi have skaffet omkring 100 kollegieværelser mere, og det havde gjort situationen noget anderledes, siger Henning Islund.

Han tilføjer dog, at der er langt til situationen for 10 - 15 år siden, da folk boede i telte i månedsvis.