Succes med hård kurs overfor sygedage

Langeskov Kommune har haft stor succes med at nedbringe antallet af sygedage hos de ansatte i kommunen. I løbet af to år er antallet af sygedage faldet markant.

-

Langeskov Kommune har haft stor succes med at nedbringe antallet af sygedage hos de ansatte i kommunen. I løbet af to år er antallet af sygedage faldet markant. I 1999 var det totale antal 5.227 sygedage i kommunen - i 2001 faldt det til 4.041.


For to år siden blev reglen om maksimalt 120 sygedage afskaffet. Siden da har Langeskov Kommune arbejdet udfra forudsætningen, at sygdom på arbejdspladsen ikke er en privat sag længere.


Hvis en medarbejder har været syg i mere end otte dage får han eller hun besøg af en chef for at få en snak om, hvad der er galt.  Og hvis medarbejderen har mere end fire sygeperioder - som også dækker enkeltdage - så sker det samme.


God personalepolitik


\"Vi synes det er god personalepolitik. Så kan man få en snak om det måske er klimaet eller dårlige arbejdsstillinger, der gør at folk er syge\", siger Claus Damgaard, der er kommunaldirektør i Langeskov Kommune


Resultatet kan ses i statistikkerne. I 1992 havde hver medarbejder i kommunen 9,7 sygedage. Det tal faldt i 2001 til 6,7.


\"Nu vurderer vi selektivt i forhold til før. Hvis en medarbejder, der sidder i en nøgleposition, er syg og det ser ud til at vare et halvt år inden vedkommende kommer tilbage, så kan vi godt finde på at fyre medarbejderen efter tre måneder og så ansætte en ny\", siger Claus Damgaard.

Oversigt

    Oversigt