I det fynske folks tjeneste

Succes med lovlig graffiti

Forsøget med lovlig graffiti i Svendborg har været en succes og ordningen bliver nu forlænget med et år. Samtidig får graffiti-malerne et helt nyt område at boltre sig på.

- For os at se, har det sidste års tid været en stor succes. Vi satte projektet i vandet for at skabe og give rum til en ungdomsaktivitet og kultur som ofte overses og svigtes, siger Rasmus Preston, der er formand for Svendborg Ungdomsråd.

Grafitti-malerne har i et års tid kunne male ved tunnelen under Skolegade uden risiko for at blive opvartet af ordensmagten.

For at få flere erfaringer med lovlig grafitti bliver ordningen nu flyttet, så graffiti-malerne fremover skal svinge spraydåserne på hegnet ved stien, der går under Skolegade. Pladerne kommer til at vende ud mod boldbanerne ved Dronningmaen.

Mindre ulovlig graffiti

I følge Ungdomsrådet har både unge og mere efarne grafitti-malere benyttet området flittigt, og samtidig er forekomsten af ulovlig grafitti blevet mindre.

- Ifølge de seneste oplysninger jeg har fra politiet, er antallet af sager i perioden med lovlig graffiti faktisk faldet en smule, sammenlignet med de samme måneder året før, siger Rasmus Preston.

På fredag bliver de nye arealer indviet med et såkaldt "getdown" arrangement.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.