Succes med testbabyer breder sig

Kurser med babysimulatorer er så stor succes, at projektet nu bliver udvidet, og erfaringerne delt med landets øvrige kommuner.

Det er hårdt at få et lille barn. Det har har elever fra Center for specialundervisning for voksne (CSV) i Svendborg fundet ud af.

De har nemlig været mødre til en dukke, der opfører sig ligesom en levende baby.

De computerstyrede babyer er meget avancerede og kan indstilles på forskellige sværhedsgrader, hvor den sværeste svarer til et kolikbarn.

Formålet er at få eleverne til at tænke sig en ekstra gang om, inden de bliver gravide. Eleverne har været udstyret med en datastyret dukke.
En dukke, som de har skulle passe i alle døgnets 24 timer.

Kvinderne er mellem 18 og 23 år, og de ønskede alle indtil for ganske nylig at blive mødre.

Den elektroniske dukke har samme behov som et rigtigt barn. Det betyder for eksempel, at dukken græder flere om gange om natten og er veltilfreds, når den får mad.

Tilsyneladende har eleverne fundet ud af at de endnu ikke er klar til at få børn. I hvert fald bad flere af mødrene om at få slukket deres dukker - før tid.

Deltager ved en børn- og unge konference

Center for specialundervisning for voksne (CSV) i Svendborg, der indtil nu har kørt to kurser med hver seks elever, og nu bliver kurserne et permanent tilbud.

- Kursets mål er ikke at skræmme de unge fra at blive mødre, men derimod at ruste dem til at træffe en kvalificeret beslutning om at vælge børn til eller fra, fortæller socialpædagog Margrethe Frydenborg til Fyns Amts Avis.

Svendborg Kommune skal 9. september dele ud af deres erfaringer med babysimulatorer ved en børn- og unge konference for alle landets kommuner, fortæller Kjeld Hansen, chef for afdelingen for special institutioner i Svendborg kommune. til avisen.

Oversigt

    Oversigt