Suede - Britpop-pionerer klar med nyt album på Tinderbox

Britiske Suede var blandt de bands, der definerede Britpoppen i 90'erne. Lørdag aften fyrer de op under publikum på Tinderbox.

Bands som Oasis, Blur og Suede indvarslede en ny æra på den britiske musikscene, og de var toneangivende bands i begyndelsen af 90'erne. Debutalbummet Suede, der blandt andet indeholdt hittet Animal Nitrate, blev udsendt i 1993 og var på det tidspunkt det hurtigst sælgende album i britisk musikhistorie.

Der var stor hype omkring bandet i den britiske musikpresse. I 1992 blev bandet udråbt til det "Bedste Nye Navn" i Storbritannien af musikbladet Melody Maker, endda inden bandets debutsingle var kommet på gaden. 

Suedes musikstil bliver sommetider sammenlignet med The Smiths og David Bowie, og forsanger Brett Andersons fremtræden var med til at sætte stor fokus på bandet. Bret Anderson udtalte engang, at han var en biseksuel mand, der aldrig havde haft en homoseksuel oplevelse.

Britpoppens nummer tre

Selvom Suede kom flyvende fra start med gode anmeldelser, så ser Gaffas anmelder Peter Ramsdal alligevel ikke bandet som britpoppens ukronede konger.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Suede var jo et af de her britpopbands, som kom frem midt i 90'erne, sammen med Blur og Oasis. Suede var måske treeren i den trio der og har haft en lidt omtumlet karriere. De kom meget stærkt fra start i 90'erne, men de fadede lidt ud og gik også i opløsning, siger Peter Ramsdal.

Tilbage i fin form

Suede gik i opløsning i 2003, og Brett Anderson dannede kort tid efter bandet The Tears og har også udgivet en række soloalbum. Men i 2011 fandt bandet sammen igen, og i 2013 udgav Suede pladen Bloodsports, der fik flotte anmeldelser med på vejen og blev kaldt et fremragende comeback for gruppen.

Suede er også pladeaktuelle med Night Thoughts, der blev udsent i januar i år, og Gaffas anmelder tror, der venter Tinderbox' publikum en stor oplevelse, når Anderson og co. indtager blå scene lørdag med en musikstil, der læner sig op af en af Englands helt store kunstnere.

- Det er musik som er ganske Bowie-inspireret, vil jeg kalde det. Lidt en drømmende udgave af Britpoppen som man kender den fra 90'erne, hvor Oasis og Blur var store navne. Suede har måske lige lidt mere drømmende kant med Brett Anderson i forgrunden som en meget karsimatisk forsanger, siger Peter Ramsdal.

Suede går på scenen lørdag klokken 23.05. Hvis du vil se mere Suede, kan du tjekke koncertdatoer og bandets hjemmeside her.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt