Sukkerfabrikken i Assens lukker

Danisco lukker fabrikker i Norden og skærer ned med 350 personer. I Danmark lukkes sukkerfabrikken i Assens og cirka 100 medarbejdere mister jobbet.

Sukker- og ingrediensvirksomheden Danisco har besluttet at omorganisere koncernens sukkeraktiviteter, og det vil medføre lukning af fabrikker i hele Norden og reduktion af medarbejderstaben med 350 personer. I Danmark går det ud over sukkerfabrikken i Assens, som beskæftiger omkring 100 ansatte. Men lukningen kommer også til at gå hårdt ud over en lang række underleverandører til Danisco i Assens.

- Beklageligt - men nødvendigt

 - Det er dybt beklageligt, at en række af vores medarbejdere står til at miste deres job på grund af ændringerne i de ydre rammer om vores virksomhed. De effektiviseringer, vi lægger op til, er dog nødvendige for, at vi forsat kan markere os blandt frontløberne på det europæiske sukkermarked og være arbejdsplads for tæt på 2000 medarbejdere, siger koncerndirektør Mogens Granborg til Ritzau.

Baggrunden er, at vilkårene for sukkerindustri ændres fra den 1. juli i kraft af EU's nye sukkermarkedsordning og ændrede regler for EU's sukkereksport.

De planlagte effektiviseringer ventes at få en resultateffekt i størrelsesordenen 300 mio. kr. i forhold til EU's sukkerreform, der i alt vil have givet en effekt på 525-675 mio. kr., oplyser koncernen.

Hjælp til medarbejderne

Fabrikken i Assens skal lukke, når roekampagnen i 2006 er overstået.

Danisco vil inden fabrikkerne lukker samarbejde med medarbejderne om at tilbyde støtteforanstaltninger.

Koncernen vil forsøge at finde job til de berørte medarbejdere, og der vil blive oprettet et job-kontor på fabrikken i Assens, hvor medarbejderne kan få rådgivning og vejledning.

Der er to overlevende sukkerfabrikker i Danmark, i Nykøbing Falster og Nakskov.

Oversigt

    Oversigt