I det fynske folks tjeneste

Sund & Bælt: Broløb går ud over trafikanterne

De fleste broløb over Storebælt går uden trafikale problemer, lød det mandag. Sund & Bælt er dog ikke enig i den konklusion.

Hidtidige motionsløb over Storebæltsbroen er stort set er forløbet uden trafikale gener, viser en aktindsigt, som Sjællandske har fået.

Sund & Bælt, der varetager transporten over Storebælt, er dog ikke enig i avisens konklusion, der er baseret på oplysninger fra Sund & Bælt. Selskabet understreger, at det ikke har systematisk registrering af trafikale problemer og kødannelser, og derfor kan man ikke drage den konklusion, som avisen gør. 

Læs også Løb over Storebæltsbroen har været uden de store trafikale gener

- Events på broen er ikke omkostningsfrie for trafikanterne, og lige meget hvor godt vi forbereder os, kan vi aldrig gardere os mod ulykker på grund af eksempelvis ændret hastighed, dobbeltrettet trafik og kiggekø - ulykker, der måske er så alvorlige, at de blokerer trafikken i timevis, siger Lene Grauber Thomsen, der er kommunikationschef i Sund & Bælt Holding.

Trafikminister Ole Birk Olesen (LA) besluttede tidligere i år at lukke broløbet over Storebæltsbroen. Det sker som følge af timelange køer i forbindelse med et tilsvarende løb over Lillebæltsbroen.

Ifølge Sjællandske er ministerens beslutning truffet på baggrund af tilfældigheder som langsomt kørende bilister, flere tilmeldte på grund af løbsjubilæum og et trafikuheld uden tilknytning til Lillebælt Halvmarathon.

Også Vejdirektoratet har tidligere advaret mod løb på motorveje.