Sundhed: Hvordan har du det, fynbo?

Hvordan er sundhedstilstanden i Danmark? Det spørgsmål skal 300.000 danskere være med til at besvare for Sundhedsstyrelsen.

Hvordan har du det? Ryger du? Spiser du nok grøntsager? Et spørgeskema fra Sunhedsstyrelsen er på vej ud til 300.000 danskere i deres E-boks, heraf 57.000 borgere i Region Syddanmark. 

Sundhedsstyrelsen står bag initiativet sammen med Statens Institut for Folkesundhed og landets fem regioner.

- Det her er den største sundhedsundersøgelse i Danmark, og derfor kan den være med til at give et billede af, hvordan sundhedstilstanden er, både generelt for hele landet og i de enkelte regioner og kommuner, siger Lisa von Huth Smith, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

To gange tidligere - i 2010 og 2013 - har man lavet lignende undersøgelser, hvor der er blevet spurgt ind til både madvaner, alkoholforbrug og trivsel.

- Resultaterne bidrager med helt afgørende viden og baggrund for forebyggelse af sygdom, så vi kan sætte ind, hvor det er mest nødvendigt, siger Lisa von Huth Smith.

Yngre del af befolkningen er svære at få fat på 

I 2013 viste undersøgelsen, at 85,2 procent af danskerne ifølge dem selv havde et fremragende, vældig godt eller godt helbred.

Den viste også, at 15,5 procent af syddanskerne var svært overvægtige. I 2010 lå tallet på 14,2 procent. 

Læs mere om undersøgelserne af Danmarks Sundhedstilstand i 2010 og 2013  her. 

Særligt den yngre del af befolkningen er svære af få besvarelser fra, og derfor har man denne gang lavet en kort film, som på Facebook skal udbrede kendskabet til undersøgelsen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I alt besvarede cirka 162.000 ud af 300.000 spørgeskemaet i 2013.

Deltagerne i undersøgelsen er tilfældigt udvalgte. Man kan tjekke, om man er udtrukket til at være med i undersøgelsen ved at åbne e-Boks og se, om man har modtaget spørgeskemaet.

Oversigt

    Oversigt