Sundhed skal på skoleskemaet

I tre uger vil over 107.000 skolebørn kæmpe om, hvem der er mest sunde. Kampagnen sætter fokus på kost, fritidsaktiviteter - og søvn.

Spis sundt - pas din nattesøvn

Flere end 107.000 børn på 1200 skoler deltager fra mandag og de kommende tre uger i sundhedskampagnen Aktiv Rundt i Danmark.

I år foregår den officielle åbning af Aktiv Rundt i Danmark på Holluf Pile Skolen i Odense, hvor skolen gennemfører et Naturløb efterfulgt af en koncert med skolelærerbandet "Dyr i drift" og et besøg fra den store børne superstar Karla. 
Over 5200 skoleklasser er tilmeldt forløbet, der er Danmarks mest omfattende skolesundhedskampagne.
Børnene skal opfordres til at spise sundt og passe deres nattesøvn, hedder det i oplægget fra arrangørerne, University College Syddanmark og Arla Foods.
Her tjener børnene point til deres klasse ved at spise morgenmad, frokost og frugt og grønt i løbet af dagen, ved at være aktive på vej til og fra skole og i skoletiden og ved at dyrke sport og være aktive i fritiden.

Fra i år vil børnene også tjene point ved at gå tidligt i seng og få en god nats søvn på de anbefalede ni timer, oplyser arrangørerne.

Også Arla's ansvar

Det kan måske lyde som enhver forælders drømmekampagne, men ifølge arrangørerne rammer fordelene langt bredere.
- Vi tror på, at hele samfundet på lang sigt har gavn af, at vi kan få motiveret de yngre generationer til en sund og aktiv hverdag. Som fødevarevirksomhed er vi nødt til at tage en del af ansvaret for, at børn og deres familier ser på de små rutiner i hverdagen, der kan være med til at holde hinanden sunde, siger Lars Aagaard, der er Arla Foods' direktør for det danske marked.

 Kampagnen, der også støttes af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, kører frem til 15. oktober, hvor det sluttes af med skolernes motionsløb.

Oversigt

    Oversigt