Sundhedspersonalet løber stærkest i Syddanmark

Region Syddanmark er den region, hvor produktiviteten er størst indenfor sundhedsområdet. Et eksempel til efterfølgelse, mener Indenrigs- og sundhedsmisteren.

Har smøget ærmene op

Læger og sygeplejersker på de syddanske sygehuse bliver mere og mere effektive. Så effektive at de nu kan kalde sig Damarks mest produktive.
Det viser helt nye produktivitetstal for 2009, som Indenrigs- og Sundhedsministeriet netop har offentliggjort.
I 2009 var produktivitetsniveauet i Region Syddanmark på 105 procent af landsgennemsnittet.
Dermed er regionen den mest produktive af de fem regioner i Danmark. På andenpladsen kommer Region Midtjylland med 102 procent. De tre øvrige regioner har alle en produktivitet under landsgennemsnittet. 
- Tallene viser, at produktiviteten er steget fem procent fra 2008 til 2009. Det fortæller, at vores læger og sygeplejersker oven på strejken i 2008 virkelig har smøget ærmerne op og taget fat. Det er rigtigt godt gået, siger regionsformand Carl Holst, Venstre.

Gør som Region Syddanmark

- Den høje produktivitet og den fortsatte produktivitetsudvikling sætter os i stand til at overholde vores budgetter. Og derfor undgår vi de store tilbagevendende fyringsrunder, som sygehuspersonalet i de andre regioner er udsat for, siger Carl Holst videre.
Også Inderigs-og sundhedsminister Bertel Haarder glæder sig over udviklingen, som han mener  blandt skyldes bedre patientforløb, bedre planlægning og udbud.
- Når vi hører, at flere regioner har problemer med at holde budgetterne, må Region Syd være et eksempel til efterfølgelse, siger Haarder til Ritzau. 
 

Oversigt

    Oversigt