I det fynske folks tjeneste

Sundhedsplejen skal moderniseres

I stedet for at få hjemmebesøg skal nogle nyfødte og deres forældre fremover selv opsøge sundhedsplejersken. Det har Odense Kommune i dag besluttet.

Færre hjemmesbesøg, men mere fleksibilitet. Det er nogle af de ting, nybagte forældre kan forvente af den nye sundheds- plejestruktur i Odense. 

På et møde i Børne- og Ungeudvalget tirsdag blev det besluttet, at kommunen skal omlægge og modernisere sundhedsplejen.

Alle nybagte forældre vil også fremover få et opstartsbesøg af en sundhedsplejerske. Men herefter bliver den nye ordning meget mere individuel end den nuværende ordning.

- Vi går fra faste standardrammer til et mere fleksibelt system, siger børne- og ungerådmand Jane Jegind (V) til TV2/Fyn.

Efter opstartsbesøget bliver det i hvert enkelt tilfælde vurderet om forældrene fortsat skal have hjemmebesøg, eller om de i stedet skal komme i et sundhedsplejecenter. Nogle forældre kan også have brug for individuelle samtaler.

Sundhedsplejecentrene kan spare kommunen for meget tid på landevejene, og dermed frigive mere tid til den egentlige sundhedspleje.

Pilotprojekt

Det nye sundhedsplejesystem skal køre som et pilotprojekt et sted i Odense i løbet af 2009. Præcis hvor er endnu ikke besluttet.

Ved udgangen af 2009 vil kommunen så evaluere på projektet og beslutte, hvordan den endelige ordning skal se ud.   

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.